Jusuf Nurkić izdominirao pod košem protiv Bostona, pa dobio novi nadimak
FOTO: EPA

Nova sjajna partija reprezentativca BiH

Jusuf Nurkić izdominirao pod košem protiv Bostona, pa dobio novi nadimak

E. Oštraković

Novu sjajnu partiju pružio je Jusuf Nurkić u NBA ligi. Ovaj put najbolji bh. košarkaš odigrao je odličnu utakmicu protiv Bostona.

Prije pet dana Nurkić je protiv istog ovog protivnika imao double-dobule. Tada je njegova statistika bila 11 poena i 11 skokova, a danas je dominirao u skoku.

Sjajni centar reprezentacije BiH ostvario je čak 20 skokova i bio je jedini dvocifren u ovom segmentu igre kada je riječ o igračima oba tima.

Kada je riječ o ostalim statističkim podacima sa ove utakmice Nurkić je dodao osam poena, te je imao šest asistencija.

Novom sjajnom partijom pod košem Nurkić se probio na sedmu poziciju kada je riječ o skokovima u NBA ligi i sada ima 10.9 skokova u prosjeku.

Oglasi

Bolji od Nurkića u ovom segmentu igre su Antetokounmpo, Duren, Jokić, Davis, Gobert i Sabonis.

Zanimljivo je i da je ovog mjeseca Nurkić samo jednom imao jednocifren učinak pod košem i to protiv Clevelanda kada je imao osam skokova.

Također rekord karijere napravio je protiv Oklahome kada je imao nevjerovatnu statistiku i 31 upisan skok.

Već je Nurkić u NBA dobio nadimak "kralj skokova" jer je njegova statistika u martu kada je riječ o ovom segmentu igre 14.3.

Ipak njegova ekipa je poražena od Bostona, a konačan rezultat bio je 127:112 u korist Bostona.

Najbolji kod Bostona bio je Jaylen Brown koji je ubacio 37 poena, a jako dobri su bili Tatum koji je ubacio 26 poena, te Horford sa 25 ubačena poena.

U redovima Phoenxia istakli su se Booker sa 23 poena, te Beal sa 22 ubačena poena.

Top Komentari

Krosteutegurovic
Ovo je isto kao Pjanić, i koliko puta dodirne loptu. a niďe ništa od prave igre i doprinosa da ekipa pobijedi. Sa drugim riječima pisaj takvu statistiku
0 1
struja
Ono kad su skokovi vazniji od pobjede?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi