Jusuf Nurkić sinoć ostao u sjeni "vanzemaljskih" izdanja Nikole Jokića i Luke Dončića
Foto: AP Photo/David Zalubowski

Balkanci nastavili da dominiraju NBA ligom

Jusuf Nurkić sinoć ostao u sjeni "vanzemaljskih" izdanja Nikole Jokića i Luke Dončića

E. Čaušević

Nikola Jokić i Luka Dončić briljirali su sinoć u pobjedama Denver Nuggetsa i Dallas Mavericksa, a solidnu partiju odigrao je i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić u trijumfu Phoenix Sunsa nad Cleveland Cavaliersima.

Denver Nuggetsi igrali su sinoć na svom parketu protiv Toronto Raptorsa i uspjeli su da slave na kraju sa 125:119.

U Ball Areni u Denveru gledali smo odličan okršaj Nuggetsa i Raptorsa, a na kraju je domaći tim uspio da dođe do pobjede. Denver je meč prelomio u posljednjoj dionici i to zahvaljujući sjajnom Nikoli Jokiću.

Srbijanski košarkaš pokazao je da igra u nevjerovatnoj formi i upisao je je novi triple-double učinak i bio najbolji igrač na parketu.

Jokić je na kraju meč završio sa 35 poena, 17 skokova i 12 asistencija. U ekipi Toronta najefikasniji bio je Barrett koji je ubacio 26 poena i uspio je još da ubilježi devet asistencija i sedam skokova.

Oglasi

Maestralnu utakmicu odigrao je sinoć i Luka Dončić koji je vodio Dallas do ubjedljive pobjede na gostovanju kod Chicago Bullsa.

Dallas je na kraju slavio sa 127:92, a Dončić odigrao još jedan meč iz snova. Slovenac je bio najefikasniji igrač na parketu i upisao je novi triple-double učinak.

Naime, Dončić je ubacio Chicagu 27 poena, a uz to uspio je da doda još 14 asistencija i 12 skokova što je zaista nevjerovatno.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić ostao je sinoć u sjeni sjajnih partija Jokića i Dončića. Phoenix Sunsi igrali su u gostima protiv Cleveland Cavaliersa i slavili su sa 117:111, a Nurić je odigrao solidnu utakmicu.

Sunse je do pobjede vodio Durant sa 37 poena, osam skokova i šest asistencija dok je Nurkić na parketu proveo 30 minuta i imao je učinak od devet poena i osam skokova.

Od ostalih mečeva izdvaja se pobjeda Golden State Warriorsa protiv San Antonio Spursa sa 112:102, dok je Boston slavio u Portlandu sa 121:99.

Top Komentari

trzac
Ovo vec odavno vise lici na neku zabavljacku/egzibicionu ligu nego na profesionalnu kosarku. Skoro u svakoj ekipi ima neki igrac koji se ispucava i da 30 poena iz 100 pokusaja i vecina akcija zavrsava sa maksimalno 2-3 dodavanja, a u dosta slicajeva igrac kao Doncic uzme loptu ispod svog kosa i sam ide u realizaciju bez da iko drugi i dodirne loptu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi