Jokić izveo novo čudo i ispisao historiju, sjajan je bio i Dončić, Nurkić se nije proslavio

Uzbudljiva noć na NBA parketima

Jokić izveo novo čudo i ispisao historiju, sjajan je bio i Dončić, Nurkić se nije proslavio

S. Mlaćo

Nakon All star meča, u NBA liga je nastavljena sezona.

Odigran je veliki broj utakmica, a briljirao je sjajni Srbin Nikola Jokić koji je napravio novo čudo.

Naime, njegov Denver je savladao Washington Wizardse 130:110, a Jokić je upisao 12. triple double u karijeri sa 21 poenom, 19 skokova i 15 asistencije, te je na taj način ostvario dvocifren učinak u tri kategorije protiv svih ekipa u NBA liga.

Uradio je nešto što niko prije njega nije, a iz igre je imao učinak 10 od 10. Na navedenom meču Kuzma je upisao 31 poena kod Wizardsa, dok su Jokića pratili Porter sa 22 poena, te Murray sa 18.

Novu nevjerovatnu noć imao je i Luka Dončić u pobjedi Dallas Mavericksa prtoiv Phoenix Sunsa bh. reprezentativca Jusufa Nurkića.

Oglasi

Dončić je postigao 41 poena, dodao devet skokova i 11 asistencija, a pratio ga je Irving sa 29 poena.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić upisao je pet poena, te pet skokova i tri asistencije, a na parketu je proveo ukupno nešto više od 19 minuta.

Kod Phoenixa istakao se Booker sa 35 poena, ali nije mogao sam i Sunsi su upisali poraz.

Orlando Magic je savladao Cleveland Cavalierse 116:109, dok su Indiana Pacersi sa 129:115 bili bolji od Detroit Pistonsa.

New York Knicksi su savladali Philadelphiu 110:96, a Toronto Raptorsi od Brooklyn Netsa 121:93. Boston Celticsi su kao gosti savladali Chichago Bulse 129:112.

Treba istaći i pobjedu Oklahome nad Clippersima 129:107, te Golden Statea protiv Lakersa 128:100.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi