Skromna partija Nurkića u novom porazu Portlanda, DeRozan imao briljantnu noć
FOTO: EPA

Dvije utakmice otišle u produžetke

Skromna partija Nurkića u novom porazu Portlanda, DeRozan imao briljantnu noć

H. Zilić

Odigrano je osam mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta NBA u noći sa petka na subotu. Bilo je dosta uzbuđenja, a dva duela su otišla u produžetke.

Na parketu je bio i bh. reprezentativac Jusufr Nurkić i imao je skroman učinak.

Nurkić je u domaćem poraz Portlanda od Bostona rezultatom 126:122 susret završoi sa šest poena i osam skokova za 25 minuta provedenih na parketu.

Boston je do trijumfa predvodio Tatum sa 34 poena i 12 skokova, kod Portlanda raspucan je bio Lillard sa 41 poenom.

Sjajan meč odigrali su Chicago Bullsi i Minnesota Timberwolvesi. Regulrani dio završen je 113:113, a nakon produžetka slavili su Bullsi 139:131.

Tim iz Chicaga do trijumfa je vodio DeRozan sa fenomenalnih 49 poena i 14 skokova, dok je od Minnesote Conley imao svoju noć sa učinkom od 28 poena, pet skokova i šest asistencija.

Oglasi

Još jedan sinoćnji duel je otišao u produžetke. Memphis je kao gost savladao San Antionio 126:120, a regularni dio završen je rezultatom 109:109.

Jackson sa 28 poena i pet skokova bio je prvo ime kod pobjedničkog tima, na drugoj strani kod Spursa Vassell je ubacio 25 poena uz pet skokova i pet asistencija.

U dramatičnoj utakmici Dallas Mavericksi su u gostima pobijedili LA Lakerse 111:110 na krilima Irvinga koji je susret završio sa 38 poena, šest skokova i šest asistencija. Kod Lakersa prvo ime bio je Davis sa double-double učinkm od 26 pena i deset skokova.

U ostalim sinoćnjim mečevima zabilježeni su ovi rezultati:

Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 82:121

Atlanta Hwaks - Golden State Warriors 127:119

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 117:94

Houston Rockets - New Orelans Pelicans 114:112

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi