Portland poražen od LA Clippersa, ali Jusuf Nurkić konačno pokazao zašto igra u NBA ligi

Vraća se u staru formu

Portland poražen od LA Clippersa, ali Jusuf Nurkić konačno pokazao zašto igra u NBA ligi

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć na svom parketu od Los Angeles Clippersa sa 117:102, ali veoma dobru partiju odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji se lagano vraća u pravu formu nakon oporavka od povrede.

Portland i LA Clippersi odigrali su veoma zanimljiv meč, a pobjednik je riješen u drugom poluvremenu kada su gosti odličnom igrom uspjeli da slome otpor domaćina i pobjegnu na zaostatak koji Trail Blazersi nisu uspjeli stići.

Gosti su bolje otvorili meč i nakon prve dionice imali su prednost od 26:30, dok je Portland nešto bolji bio u drugoj četvrtini. Na odmor se otišlo kod rezultata 59:55 za ekipu Clippersa.

U drugom poluvremenu Clippersi su riješili utakmicu. Prednost gostiju rasla je iz minute u minut, te su na kraju zasluženo uspjeli da slave sa 117:102.

Goste je do pobjede vodio sjajni Paul George koji je meč završio sa 29 poena, devet skokova i četiri asistencije, a odličan je bio i Kawhi Leonarda sa 24 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Odličnu utakmicu odigrao je i Nurkić koji se nedavno oporavio od povrede i čini se da se bh. reprezentativac konačno vraća u pravu formu.

Oglasi

Nurkić je na parketu proveo skoro 27 minuta i bio je najefikasniji u svojoj ekipi sa 23 poena, te je upisao double-double učinak jer je dodao još 11 skokova i pet asistencija.

U ekipi Portalanda istakao se i Damian Lillard sa 21 poenom, devet asistencija i sedam skokova.

Pobjedu sinoć upisao je i drugi tim iz Los Angelesa, a to su Lakersi koji su u Staples Centru sa 111:105 pobijedili Orlando Magic.

Lakerse je do pobjede vodio odlični Reaves sa 35 poena, šest skokova i šest asistencija. Istakao se i Russell koji je meč završio sa 18 poena, šest asistencija i jednim skokom.

Što se tiče Orlanda sinoć su raspoloženi za igru bili Banchero i Wagner, te su obojica uspjeli da ubace po 21 poen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi