Nurkić i Jokić će brzo zaboraviti prethodnu noć u NBA ligi

Stigli novi porazi

Nurkić i Jokić će brzo zaboraviti prethodnu noć u NBA ligi

A. Čaušević

Jusuf Nurkić i Nikola Jokić su zabilježili solidne nastupe, ali zbog lošeg timskog učinka vrlo brzo će zaboraviti nastupe svojih timova koji su noćas bili na programu.

Nurkić je upisao prvi double-double učinak otkako se vratio na parket, međutim Trail Blazersi su na domaćem parektu izgubili od New York Knicksa 107:123.

Bh. centar je na parketu proveo 28 minuta te je uspio ostvariti učinak od 10 poena i 10 skokova. Dodao je i tri asistencije.

Najefikasniji ne meču bio je Lillard sa 38 poena, dok su goste predvodili Quickley i Randle sa 26, odnosno 24 poena.

Blazersima je ovo bio četvrti poraz u nizu, te ukupno 38 u sezoni pa se plasman u play-in iz trenutne perspektive čini kao nemoguća misija.

Četvrti poraz u nizu upisali su Denver Nuggetsi koji su gostovali Toronto Raptorsima. Tim iz Kanade je slavio ubjedljivim rezultatom 125:110.

Oglasi

Nikola Jokić je bio najbolji pojedinac poraženog tima sa 28 poena, dok je pobjednike predvodio VanVreel sa 36 poena.

Nuggetsi su sa ovim porazom značajno umanjili svoje šanse za prvo mjesto u ukupnom porezu pošto sada imaju četiri poraza više od Milwaukee Bucksa.

Najbolja ekipa lige, Milwukee Bucks je gostovala Phones Sunsima te je na nezgodnom gostovanju uspjela upisati vrijedan trijumf 104:116. Briljirao je ko drugi nego Antetokoumpo sa 36 poena i 11 skokova.

LA Lakersi predvođeni Davisom (35 p 11 s) su upisali pobjedu na gostovanju kod direktnom rivala za play-in. New Orleans Pelicansi su savladni rezultatom 108:123.

Najefikasniji tim noćas bili su San Antonio Spursi koji su 132:114 pobijedili Orlando Magic. Sjajan sa double-double učinkom(29 p 11 s) bio je Poljak Sochan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi