Jusuf Nurkić "sačekao" Hardena na Hardenov način
Bh. centar igra najbolju sezonu od dolaska u NBA ligu, a u meču protiv Houstona je imao svoj sezonski prosjek od 15 poena i 10 skokova (Foto: EPA)

Nadmudrio je zvijezdu Rocketsa

Jusuf Nurkić "sačekao" Hardena na Hardenov način

M. Šljivak

Jusuf Nurkić je sa 15 poena i 10 skokova upisao još jedan double-double učinak u porazu Portland Trail Blazersa od Houston Rocketsa (111:104).

Nurkić je devet od 15 poena ubacio sa linije sa slobodnih bacanja, a jedan od prekršaja je iznudio na način kako to čini zvijezda Rocketsa James Harden.

Faul je napravio upravo Harden koji je poznat po tome da vrlo lagano iznuđuje prekršaje kada je protivnički igrač blizu, a ponekad mu i poklone bacanja nakon minimalnog dodira.

Nurkić je sinoć "sačekao" Hardena i iznudio je prekršaj na njegov način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi