Trail Blazersi počeli redati trijumfe, Nurkić dvocifren

Treća pobjeda u nizu

Trail Blazersi počeli redati trijumfe, Nurkić dvocifren

A. Čaušević

Portland Trail Blazersi su produžili pobjedničku seriju na tri utakmice nakon što su sinoć pobijedili Toronto Raptorse 117:122.


Utakmica je bila neizvjesna od početka do kraja, a pitanje pobjednika je riješeno u posljednjim sekundama kada je Damian Lillard realizvao slobodna bacanja.

Jusuf Nurkić je upisao novi nastup nakon povratka i bio je vrlo dobar. Za 19 minuta na parketu imao je dvocifren učinak od 10 poena, 4 skoka, 2 asistencije i blokadu.

Najefikasniji na meču je bio igrač Raptorsa Pascal Siakam sa 26 poena, dok su Blazerse do pobjede predvodili CJ McCollum sa 23 te Lillard sa 22 poena.

Neizvjestan meč su odigrali Orlando Magic i La Lakersi. Šampioni su na kraju slavili 96:93. Dennis Schroeder je bio najbolji kod domaćih sa 24, a kod gostiju Dwayne Bacon sa 26 poena.

Rezultati:

Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 117:122
Denver Nuggets - Atlanta Hawks 126:102
Los Angeles Lakers - Orlando Magic 96:93

Top Komentari

19211921
Nurkic poceo lijepo igrati. Jos se tek vraca u formu a ekipa s njim izgleda mnogo bolje i naprijed i nazad
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi