Jusuf Nurkić žrtva bezobrazne zvijezde Thundera: Dobio brutalan nokaut, a on morao van terena!
Jusuf Nurkić je često ulazio u sukobe sa najvećim NBA zvijezdama. Ipak, ono što su mu napravile zvijezde Oklahome je za zatvora

Nevjerovatne scene

Jusuf Nurkić žrtva bezobrazne zvijezde Thundera: Dobio brutalan nokaut, a on morao van terena!

M. Šljivak

Jusuf Nurkić isključen je sa utakmice sa protiv Oklahome nakon što je dobio dvije tehničke greške nakon sukoba sa Paulom Georgeom i Russellom Westbrookom.


Nurkić i Westbrook od ranije imaju neraščišćenih računa, a i večeras su se sukobili, te su obojica dobili tehničke greške.

Međutim, u samom finišu meča bh. centar je isključen nakon obračuna sa Paulom Georgeom i ranije je završio meč.

Jusuf je na 15-ak sekundi prije kraja dobio žestok lakat u lice od Georgea. Bezobrazna zvijezda Thundera je, vidljivo, namjerno udarila Nurkića, ali sudije su ostale nijeme i nisu čak ni snimak pregledali.

Zato su već u narednom napadu poslali Nurkića van. Ponovo je došlo do sukoba kojeg je izazvao George, a Nurk je na kraju izvukao deblji kraj.

Sudije su smatrale da zaslužuje i drugu tehničku. Isključen je sa meča nakon što je udario glavom Georgea i završio je svoju utakmicu.

Nurkić je u porazu od Oklahome 121:129 imao itekako dobar meč. Susret je završio sa double-double učinkom od 13 poena i 17 skokova, a šutirao je samo osam puta.

Ovako je izgledao sukob Nurkića i Georgea.

Ko je trebao biti isključen, prosudite sami u ovom snimku.

Top Komentari

Ante G.
Stavite ovakav naslov i video, sa usporenim snimkom, na kome se jasno vidi da nije bilo nikakve namjere da ga pogodi laktom. Probacuje loptu kroz noge, Nurkic ostaje iza njega i onda glavom pogodi Dzordza u lakat, njegova ruka ima sasvim prirodnu kretnju. Pogleda li neko od vas mozda video, pa napise clanak, ili...?
0 7
Haroni
Paze ameri na svoje mamu im, ali djaba im sve kad BiH zvijer kosi sve pred sobom!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi