Zašto Jusuf Nurkić na dresu nosi natpis "Rip City"?
"Rip City" je postao sinonim za ekipu, ali i grad Portland

Mnogi ne znaju zašto je baš ovaj natpis na dresu Portlanda

Zašto Jusuf Nurkić na dresu nosi natpis "Rip City"?

S. Pašalić

Portland Trail Blazersi su na nekoliko utakmica NBA lige nosili dres na kojima je pisalo "Rip City".

To je i zvanični nadimak ekipe Portlanda, ali malo je onih koji znaju odakle potiče izraz "Rip City".

Ovaj izraz je prvi uveo komentator Bill Schonley tokom utakmice koju je Portland igrao protiv Los Angeles Lakersa 1971. godine.

U danima kada postojala trica u košarkaškim utakmicama igrač Blazersa Jim Barnett je uputio šut sa veoma velike distance te pogodio koš dajući nadu svojoj ekipi da može doći do pobjede protiv tada jakih Lakersa.

Uzbuđeni Bill Schonley je zatim uzviknuo "Rip City", a kasnije je priznao da ni sam ne zna odakle mu je ta ideja došla, ali je to postalo sinonim za tim ali i grad Portland.

Da li Nurkić može biti ključni igrač Portlanda u play-offu?

Ekipa za koju nastupa bh. košarkaš Jusuf Nurkić se trenutno nalazi na četvrtom mjestu tabele Zapadne Konferencije, a odlična forma u kojoj se nalaze je ponovo pokrenula diskusiju o tome može li Portland ove godine nakon mnogih razočarenja prethodnih sezona napraviti korak dalje u play-offu.

Portland je ove sezone jedna od najboljih ekipa Zapadne Konferencije, a uz prvu zvijezdu tima Damiana Lillarda, bh. centar Jusuf Nurkić je igrač koji svojim sjajnim partijama daje nadu navijačima Portlanda da njihov tim može napraviti nešto više.

Ove sezone Portland igra sjajno i prema sadašnjim pozicijama na tabeli bi trebali igrati protiv Houston Rocketsa u kojima James Harden ove sezone pruža fantastične partije.

Ove sezone bh. centar je na prosjeku od 15.5 poena i 10.1 skokova, a u posljednjih pet utakmica taj prosjek je još i bolji i iznosi 18.2 poena i upravo bi on mogao igrati ključnu ulogu u play-offu ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi