Ludilo u NBA: Jusuf Nurkić isključen nakon žestokog obračuna sa zvijezdama Oklahome

Žestoko je bilo u najjačoj ligi svijeta

Ludilo u NBA: Jusuf Nurkić isključen nakon žestokog obračuna sa zvijezdama Oklahome

M. Šljivak

Oklahoma City Thunder pobijedila je kao gost Portland Trail Blazerse nakon produžetka rezultatom 129:121.

Bh. centar Jusuf Nurkić je odigrao 34 minute u ovom meču i ubacio je 13 poena uz 17 skokova i tri asistencije, no meč je završio mnogo ranije zbog isključenja.

Nurk je u svlačionici završio nakon sukoba sa zvijezdama Oklahome Russellom Westbrookom i Paulom Georgeom i to ga je na kraju koštalo.

Bh. košarkaš je tokom utakmice pretrpio veliki broj žestokih udaraca, a kada je odlučio da mu je dosta, sudije su ga poslale u svlačionicu.

Prvo se Nurkić sukobio sa Westbrookom. Nakon krećeg dodira, Russell ga je žestoko udario, a na četiri sekunde prije kraja regularnog dijela meča, Jusuf je došao u sukob sa Paulom Georgeom.

Pokušao je Nurk nakon svega da zvijezdu Thundera udari i glavom. To ga je koštalo i završio je u svlačionici, iako je incident izazvao George, koji je bh. košarkaša udario laktom.

Što se same utakmice tuče Westbrook je u pobjedničkom timu ubacio 37 poena, George je dodao 32.

Sa druge strane kod Trail Blazersa smo gledali ispucavanje Damiena Lillarda i CJ McColluma.

Sve je izgledalo poprilično katastrofalno, ali je Lillard na kraju meč završio sa 51 poenom, dok je McCollum ubacio 25.

Top Komentari

Miki2019
Crnacka govna
10 1
Chupy
Pokazi im brate kolika muda mi bosanci imamo!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti