Kakanj savladao Bosnu u zadnjem kolu Lige za prvaka

Sjajna utakmica u Kaknju

Kakanj savladao Bosnu u zadnjem kolu Lige za prvaka

Košarkaši Bosne Royal su već ranije osigurali play-off, a Ligu za prvaka su okončali porazom na gostovanju kod ekipe Kaknja rezultatom 85:81.

Kakanj je soldino otvorio susret posljednjeg kola Lige za prvaka i prvu dionicu riješio u svoju korist rezultatom 20:17. Ipak, Bosna igra sjajno u drugoj dionici, pravi odličnu seriju i na odmor odlazi s +6 (39:33).

Treća dionica je donijela ravnopravno nadmetanje, ali je Bosna uspjela održavati prednost sve do četiri minute prije kraja meča kada Kakanj stiže do preokrata i vodstva 66:64.

Uspjela je brzo Bosna izjednačiti, a zatim i minutu prije kraja povesti 71:68. Ipak, uzvratili su domaći, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu. Regularni tok susreta je završen rezultatom 71:71, pa se otišlo u produžetak. U produžetku su, pak, košarkaši Kaknja bili nešto staloženiji, pa su slavili pobjedu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pobjedničku ekipu je predvodio Milivoje Božović sa 21 poenom, dok je 17 dodao Adi Zahiragić.

Kod Bosne je najefikasniji bio John Joseph O'Brien sa 23 poena, dok je 18 dodao Maksim Šturanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi