Široki slavio protiv Kaknja, sa Sparsima za doigravanje
Foto: HKK Široki

Prvenstvo BiH

Široki slavio protiv Kaknja, sa Sparsima za doigravanje

M. Šljivak

Košarkaši Širokog pobijedili su večeras na Pecari Kakanj rezultatom 92:77, te su ostali u igri za četvrto mjesto i plasman u doigravanje.

Širokobriježanima je u ovom meču bila potrebna pobjeda od 10 i više poena razlike kako bi ostali u igri za plasman u doigravanje.

Domaći košarkaši su imali veliko breme na sebi. Uspijevali su konstantno imati prednost koja im je potrebna, a na odmor su otišli sa 11 razlike, 49:38.

Međutim, u trećoj dionici Kakanj je odigrao jako dobro. Uspjeli su doći na minus četiri (64:60) pred posljednji period gdje su se međutim raspali.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki je dominirao u završnici meča. Na kraju su slavili pobjedu od 15 poena razlike i u srijedu će u Sarajevu protiv Sparsa igrati direktan duel za plasman u doigravanje.

Domaće je do trijumfa vodio Ivan Karačić sa 26 poena i 14 skoova, TJ Cromer je dodao 18, a Markus Lončar 17 poena i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi