Kako je publika u Torontu dočekala Obamu?

Dobrodošlica u Kanadi za nekadašnjeg prvog čovjeka SAD-a

Kako je publika u Torontu dočekala Obamu?

S. Grebović

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država je poznat kao veliki ljubitelj igre pod obručima, a košarkom se i sam bavio u srednjoškolskim danima.

Barack Obama se sinoć pojavio u Scotiabank Areni u Torontu na utakmici broj dva finalne serije NBA lige između domaćih Toronto Raptorsa i Golden State Warriorsa.

Kada je glavni spiker utakmice najavio Obamu čitava dvorana je bila na nogama i velikim aplauzom  pozdravila nekadašnjeg prvog čovjeka najjače države svijeta.

Danas Obama ima 57 godina, a predsedničku funkciju Sjedinjenih Američkih Država je obavljao punih osam godina, tačnije u periodu od 2009. do 2017. godine.

Inače, Golden State Warriosi su sinoć slavili sa 109:104 te tako napravili brejk i izjednačili rezultat u seriji na 1-1 koja se sada seli u Ouckland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti