Veliki problemi za NBA ligu jer u finalu nema LeBrona Jamesa
James ne igra ove godine u play-offu NBA lige jer njegovi Lakersi imali su zaista očajnu sezonu

Zanimljivo izlaganje komesara NBA lige

Veliki problemi za NBA ligu jer u finalu nema LeBrona Jamesa

E. Dindić

Komesar NBA lige Adam Silver konstatovao je da postoje negativne posljedice za NBA ligu, jer u finalu ne igra tim za koji nastupa LeBron James. 

Istraživanja su pokazala da je prva utakmica finalne serije play-offa između Toronta i Golden State Warriorsa imala najmanju gledanost u odnosnu na finala u prethodnoj deceniji. S druge strane, zabilježena je rekordna gledanost finala NBA lige u Kanadi.

"Znali smo da ćemo imati problem u Americi, jer nemamo dva tima iz SAD, a poslije osam godina LeBron James ne igra finale", rekao je Silver.

Komesar je na kraju istakao da nije zabrinut, ali da pomno prati situaciju.

Podsjetimo, u prvoj utakmici Toronto je savladao Golden State sa 118:109.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi