NBA finale: Warriorsi izjednačili, ali i ostali bez nekoliko igrača

Poravnali na 1:1

NBA finale: Warriorsi izjednačili, ali i ostali bez nekoliko igrača

A. Čaušević

Golden State Warriorsi izjednačili su rezultat na 1:1 u NBA finalnoj seriji nakon što su pobijedili Toronto Raptorse rezultatom 104:109.

Raptorsi su odlično igrali prvo poluvrijeme, u jednom momentu su vodili sa 12 razlike i činilo se da će ishod biti isto kao u prvom meču.

Međutim, u nastavku je došla do izražaja snaga šampiona. U trećoj četvrtini s napravili seriju 18:0 te su otišli na 13 poena prednosti pa Raptorsi nisu imali šansi za povratak.

U posljednjoj minuti uspjeli su prići na dva poena zaostatka, ali je Andrea Iguodala trojkom šest sekundi prije kraja postavio konačnih 104:109.

Kwahi Leonard za Toronto je zabio 34 uz 14 skokova, Fred VanVleet dodao je 17, a Kyle Lowry 13 poena.

U pobjedničkom timu Klay Thompson je meč okončao sa 25 poena, Stephan Curry dva manje, dok je Draymondu Greenu sa 17 poena, 10 skokova i devet dodavanja falila jedna asistencija za triple-double.

Iako su pobijedili Worriorsi imaju razlog za brigu obzromo da se nekoliko košarkaša povrijedilo, a najviše brine Thompsonova povreda tetive.

Osim Thompsona, prvaci su izgubili i Kevona Looneya, važnog visokog igrača s klupe, zbog povrede ključne kosti. Još uvijek je nepoznato hoće li Kevin Durant biti spreman za treći duel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi