Komesar NBA lige objasnio zašto je toliko pala gledanost finala

Nema velikog interesa u Americi

Komesar NBA lige objasnio zašto je toliko pala gledanost finala

E. Škorić

Jako mala gledanost finala između Toronto Raptorsa i Golden State Warriorsa zabrinula je vodstvo NBA lige.

Komesar NBA lige Adam Silver je kazao da je to najmanja gledanost još od 2013. godine u SAD-u, mada je u Kanadi zabilježena rekordna glednost zbog Toronta.

Toronto je prva franšiza izvan SAD-a koja je ušla u NBA finale i to je jedan od razloga što su Kanađani zaluženi košarkom.

To je ujedno smanjilo gledanost na području SAD-a, a drugi razlog je, navodi se, to što nema LeBrona Jamesa u finalu.

Nakon osam godina Kralj nije učesnik velikog finala i stoga je i interes opao.

"Znali smo da ćemo imati problem u Americi jer nemamo dva tima iz SAD, a poslije osam godina LeBron James ne igra finale", rekao je Silver.

Inače, Raptorsi su dobili prvi meč protiv Warriorsa i vode u seriji.

Top Komentari

Ante G.
Zato svaka ekipa u Bundesligi osniva eTim, eSportovi ce polako zamjeniti danasnji sport. Sport u ovom obliku, kakav danas znamo, postoji kratak period istorije. Tako da ni to nije sveto slovo, ubrzo ce biti zamjenjeno necim novim. A kako se stvari odvijaju, to su virtuelni sportovi. Finale NBA prosle godine pratilo 20 miliona ljudi sirom svijeta, finale neke strateske igrice 70 miliona... Ni ime joj ne znam. Tako da je kurs jasan.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi