Kako se postaje šampion? Uzmeš loptu kad je najteže i srušiš Rocketse
Mladi Slovenac je pokazao da je rođen da bude lider, a protiv Rocketsa je u zadnjoj četvrtini naprosto pokazao da je šampion

Luka Dončić vezao 11 poena u zadnjim minutama

Kako se postaje šampion? Uzmeš loptu kad je najteže i srušiš Rocketse

Edmir Škorić

Ni James Harden ne može da vjeruje, ali taj slovenački klinac Luka Dončić je stvarno nevjerovatan.

Dallas je sinoć sa 107:104 pobijedio Houston Rocketse, no ne bi to bilo moguće da Dončić nije kod rezultata 102:94 za goste vezao 11 poena i riješio meč u korist domaćina.

Na kraju je Dončić meč završio sa 21 poenom (11 u zadnjih pet minuta), osam asistencija i dva skoka, ali pokazao je da je rođen za velike stvari i da je lider koji i sa 19 godina u najjačoj ligi na svijetu uzima loptu u ruke onda kada je najteže.

James Harden je inače ubacio 35 poena uz osam asistencija kod Rocketsa, ali nije to bilo dovoljno protiv nevjerovatnog Slovenca.

Top Komentari

connans
Dugo ga nisam gotivio,mislio sam da ga previse dizu u nebesa i mislio sam da ce ga crnje satrati u nba, al igrama u poslednje vrijeme dokazao mi je da sam pogresio i da je stvarno nesto posebno.
55 0
criticos
Samo zato što je iz Evrope, nije bio broj 1 na draftu. Ovim partijma je pokazao da su pogriješili uduplo, jer je bio broj 3 na draftu. Definitivno najbolji rookie sezone u posljednjih nekoliko godina. Jedno je nabijati brojke statistike, a drugo je uzeti loptu i napraviti seriju za pobjedu.
45 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi