Kalinić likovao zbog poraza Srbije na društvenim mrežama

Izazvao bijes navijača u Srbiji

Kalinić likovao zbog poraza Srbije na društvenim mrežama

S. Grebović

Jučer su košarkaši Argentine priredili veliko iznenađenje na Mundobasketu u Kini u četvrtifinalu savladavši selekciju Srbije sa 97:87.

Reprezentacija Srbije važila je za jednog od najvećih ako ne i najvećeg favorita za osvajanje najsjajnijeg odličja na SP-u u Kinu, ali će na kraju ostati bez ijedne medalje.

Pravi mali čas košarke održali su im sjajni Argentinci koji su prilično lako došli do ove pobjede. Javnost u Srbiji među glavnim krivcima za ovaj poraz vidi u selektoru Aleksandru Đorđeviću, tačnije u nekim njegovim odlukama.

Popularni "Sale nacionale" na ovaj šampionat nije želio da zove Nikolu Kalinića zbog nekih njegovih političih izjava u vezi Kosova. Vrijedi istaći da je košarkaš Fenerbahcea bio jedan od glavnih igrača u reprezentaciji Srbije na nekoliko zadnjih velikih takmičenja, ali ne i na ovom.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Samom Kaliniću, ako je suditi po njegovim aktivnostima na Instagramu, nije teško pao ovaj poraz budući da je "lajkovao" nekoliko obajva na nekim stranicama koje su ismijavale Đorđevića kao i kompletnu ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi