Srbija zbog Francuza ostala bez direktnog plasmana na Olimpijske igre
Srbija će imati težak posao da osigura mjesto na OI na kvalifikacijskom turniru

Totalni neuspjeh izabranika Aleksandra Đorđevića u Kini

Srbija zbog Francuza ostala bez direktnog plasmana na Olimpijske igre

S. Pašalić, foto: EPA

Francuska je danas u trećoj utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kini iznenadila SAD i slavila sa 89:79.

Pobjeda Francuza je donijela i loše vijesti za reprezentaciju Srbije koja je jučer također iznenađujuće izgubila od Argentine.

Naime, s obzirom da su Španija i Francuska prošle u polufinale, to znači da je Srbija definitivno ostala bez direktnog plasmana na Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju.

Dvije najbolje evropske reprezentacije idu direktno na ovo takmičenje, a pored Španije i Francuske, također će Češka imati priliku da dođe do ovog mjesta ukoliko se plasira u polufinale.

Tako će Srbija morati svoje mjesto na Olimpijskim igrama tražiti na kvalifikacijskom turniru koji će biti organizovan naredne godine.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Izabranici Aleksandra Đorđevića će imati težak posao i na tom turniru s obzirom da samo još jedan tim iz Evrope može osigurati svoje mjesto na Olimpijskim igrama, a tu su još reprezentacije poput Poljske, Litvanije i Grčke.

Srbija i SAD će sutra odigrati svoj meč u borbi za 5. do 8. mjesta, a to sigurno nije ono čemu su se ove dvije reprezentacije nadale.

Top Komentari

Zippo
Finale usa - srbija al u * urcu hahaha
2 3
omer
Nisu se Srbija i SAD trebale sastati u finalu, nego u polufinalu. A zbilja je iznenadjujuce vidjeti ih da igraju za plasman od 5.do 8.mjesta. Ali od Amerikanaca se nije ni ocekivalo Bog zna sta,s obzirom da su na ovo svjetsko prvenstvo poslali petorazrednu ekipu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi