Kanađane baš ne ide pred Svjetsko prvenstvo

Povreda Olynyka

Kanađane baš ne ide pred Svjetsko prvenstvo

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Kanade igrat će u B sastavu na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Velike NBA zvijezde otkazale su učešće u reprezentaciji, a jedini koji je ostao iz najjače lige svijeta je košarkaš Miami Heata Kelly Olynyk.

Međutim, on je sinoć u pripremnom meču protiv Nigerije zadobio povredu i sada su Kanađani u strahu da bi i on mogao napustiti nacionalni tim.

Olynyk se okliznuo tokom trećeg perioda. Nezgodno je pao, te je bilo vidljivo da postoji ogroman bol u koljenu.

On će danas proći određene preglede nakon čega će se znati tačna težina povrede i hoće li centar Heata nastupati u Kini.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kanada je na SP u grupi sa Senegalom, Litvanijom i Australijom, a Mundobasket je na raspolaganju od 31. augusta do 15. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi