Trener NBA prvaka će voditi selekciju Kanade na Svjetskom prvenstvu
(Foto: EPA)

Smatra to velikim izazovom

Trener NBA prvaka će voditi selekciju Kanade na Svjetskom prvenstvu

M. Šljivak

Nick Nurse odveo je Toronto Raptorse do titule prvaka NBA lige.

Njegov tim je u finalu najjače lige svijeta savladao Golden State Warriorse sa 4-2, a Nurse je postao prvi trener koji je titule osvajao u G-ligi i NBA ligi.

Međutim, Nurse će imati poprilično zauzeto ljeto, jer je odlučio da na Svjetskom prvenstvu u Kini sa klupe predvodi reprezentaciju Kanade.

On je to danas i potvrdio, a smatra da će ga selektorska uloga učiniti još boljim trenerom.

Kanada će tako imati izuzetno pojačanje na trenerskoj klupi, a vidjet ćemo koliko će Nurse moći da napravi sa ovom selekcijom.

Kanađani raspolažu sa zaista nekoliko vrhunskih košarkaša. Tu su NBA zvijezde Jamal Murray, Andrew Wiggins, Kelly Olynyk, Tristan Thompson, kao i zvijezda u najavi RJ Barret.

Naravno, tu je još nekoliko vrhunskih imena koji igraju u NBA ligi među kojima su Cory Joseph, Dwight Powell, Shai Gilgeus-Aleander, Nik Stauskas...

Kanada je na Svjetskom prvenstu smještena u grupu H i za protivnike će imati zaista jake reprezentacije Litvanije, Australije i Senegala.

Mundobasket se igra od 31. augusta do 15. septembra u Kini.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi