Kanter se obrušio na LeBrona: Trebalo bi prvi da izađeš pred ljude i da im to kažeš

Rasprava o cjepivu protiv koronavirusa

Kanter se obrušio na LeBrona: Trebalo bi prvi da izađeš pred ljude i da im to kažeš

E. Škorić

Turski košarkaš Enes Kanter imao je komentar na stav LeBrona Jamesa prema cijepljenju protiv koronavirusa.

LeBron James se cijepio, ali je rekao da se neće zalagati za cjepivo protiv koronavirusa. Nekadašnji centar New York Knicksa "nije mogao vjerovati" šta je James izjavio.

"Kada sam to čuo, bio sam jako razočaran. Očigledno da je LeBron James jedno od zaštitnih lica NBA lige i trebao bi biti prvi koji će izaći i reći: 'Slušajte, dobio sam cjepivo i ohrabrujem sve da isto urade kako bismo spasili druge živote'. Cijepljenje protiv koronavirusa može svima da nam spasi živote", kazao je Kanter.

NBA neće zahtijevati cijepljenje igrača, prema ESPN -u, iako je 95% igrača navodno cijepljeno od 30. septembra. Protokoli za necijepljene igrače uključuju svakodnevno testiranje, a oni u New Yorku i San Franciscu mogli bi propustiti domaće utakmice i treninge zbog strožih zahtjeva o cijepljenju na lokalnoj razini.

Među njima i zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving, koji odbija da se cijepi. Time rizikuje da izgubi 15 miliona dolara jer bi morao da propusti sve utakmice u Brooklynu.

Što se Kantera tiče, on je u avgustu potpisao za Boston Celticse, a prethodno igrao za Portland TrailBlazers u čijem je dresu započeo 35 mečeva prošle sezone i u prosjeku je imao 11,2 poena uz 11 skokova po utakmici.

Top Komentari

criticos
Pravi vjernik u Boga koji pripada ozbiljnoj religiji se nece cijepiti. Naprosto vjera u "struku" se kosi sa vjerom kojoj pripadate. Trenutno je u svijetu zavladao kult elita koji su se zaigrali Bogova, preko farmaceuta svetaca, korumpiranih doktora kao svestenih lica koja preko glasnika/medija sire novu vjeru zvanu "vjeruj neimenovanoj struci". Spasonosni eliksir i zastitni znak nove vjere elita je zig vakcine. Ovaj kult je pridobio ateiste, jer ateisti imaju svog Boga u elitama, i spasonosnim eliskirima svete farmacije sa zigom na ramenu koji ih cuva od zla bolesti. Pravi vjernik na iskrenom Bozijem putu ce prepoznati ovo nametanje nove vjere i konverziju bockanjem, jer konvertitima je osigurana sloboda kretanja, prava nad ostalim sa uvjerenjem zvanim covid propusnicama, tj zigom za raspoznavanje.
4 7
makelele
Kakav je ovaj kanter kretenčina, to je skoro pa nemoguce za opisati. Njegov dug jezik ga je puno toga kostao u zivotu, a nikad da nauci iz svojih gresaka. Pustite ljude, ko hoce da se cijepi, neka se cijepi. Nema meni Lebron, kanter il Djokovic sta govoriti. Oni neka rade svoj posao, ja cu svoj.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi