Karl-Anthony Towns je pravo čudo

Igrao sve mečeve u tri sezone

Karl-Anthony Towns je pravo čudo

Edmir Škorić

Centar Minnesote Timberwolvesa Karl-Anthony Towns u tri sezone nije propustio nijedan meč.

Poznato je koliko su naporne sezone u NBA ligi, ali Town je u tri odigrane sezone odigrao sve mečeve.

Centar Timberwolvesa je odigrao 248 mečeva u tri NBA sezone i to je zaista nevjerovatno, a uz to je ove sezone odigrao sve utakmice u play-ofu protiv Houstona.

Među onima koji su bili neumoljivi pamti se John Stockton, koji je u prvih pet početnih sezona u Utahu igrao sve utakmice, a kasnije je imao seriju od sedam uzastopnih sezona u kojima je odigrao sve mečeve.

Previše nedostižno izgleda, no Towns je na dobrom putu da isto to napravi. Inače, radi se o fantastičnom centru oko kojeg se dosta vrti kada je u pitanju igra Minnesote.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi