Ne želi igrati za BiH jer mu je u srcu Hrvatska, sada ga nema ni na širem spisku kod komšija

Vedran Bosnić računao na njegove usluge

Ne želi igrati za BiH jer mu je u srcu Hrvatska, sada ga nema ni na širem spisku kod komšija

A. Čaušević

U prošlosti je bilo mnogo slučajeva da sportisti rođeni u BiH žele igrati za Hrvatsku, ima ih i sada, a tako će sigurno biti i u budućnosti. 

Posljednji košarkaški primjer je sjajni Karlo Matković koji je rođen u Livnu, a trenutno nastupa za ekipu Mege.

Selektor BiH Vedran Bosnić je ranije računao na njegove usluge, ali ga nije uvrstio na spisak novembarskih utakmica jer kako je rekao Matković želi igrati za Hrvatsku.

Međutim, kako stvari stoje Livnjak će se načekati da se nađe na spisku reprezetancije Hrvatske jer ga selektor naših komšija, Veljko Mršić, nije uvrstio ni na širi spisak za novembarske mečeve.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Mršić je pozvao sljedeće košarkaše: Roko Badžim (Szolnok), Darko Bajo (KK Split), Josip Batinić (KK Cedevita Junior), Danko Branković (KK Cibona), Filip Bundović (KK Cedevita Junior), Mateo Čolak (KK Široki), Dario Drežnjak (KK Zadar), Mateo Drežnjak (KK Cibona), Tomislav Gabrić (Elan Chalon), Lovro Gnjidić (KK Cibona), Mario Hezonja (UNICS Kazan), Antonio Jordano (KK Zadar), Mate Kalajžić (KK Gorica), Filip Krušlin, Pavle Marčinković (KK Zadar), Marin Marić, Dominik Mavra (KK Zadar), Toni Perković (KK Split), Roko Prkačin (KK Cibona), Krešimir Radovčić (KK Cibona), Roko Rogić (Szolnok), Matej Rudan (Mega Vizura), Antonio Vranković (KK Cibona), Karlo Žganec (KK Split).

Drugi problem je i sama papirologija pošto Matković je registrovan u KSBiH pa bi KS Hrvatske morao tražiti ispisnicu od krovne kuće bh. košarke jer je 20-godišnjak u prošlosti igrao za U18 selekciju BiH.

Top Komentari

King_Kenny
...ovakvih kao sto e ovaj nam je puna i fudbalska reprezentacija,zato i nemamo nikakvog uspjeha...prvi put u historiji kada nam je u reprezentaciji zaigralo 11 Bosnjaka plasirali smo se na SP u Brazil,i naravno to su odmah razj*bali jer smo tada bili jaci od Srbije,a rame uz rame sa Hrvatskom po kvalitetu,a to njima najvise smeta...svaki uspjeh BiH im je trn u oku.
40 7
Jasminn
Meni ovo ne smeta. Stas mi ako ne igrac od srca, ako ne dajes 100% od sebe. Iskreno meni vise smeta sta pise Ante G. Nego sto ovaj nece da igra za nas. Neces? Ko te J......
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi