Ne pomaže ni Kawhi, Bucksi razbili Raptorse za 2:0

Milawaukee siguran na domaćem parketu

Ne pomaže ni Kawhi, Bucksi razbili Raptorse za 2:0

Milwaukee Bucksi su sinoć ugostili Toronto Raptorse u drugoj utakmici finala Istoka, slavili pobjedu rezultatom 125:103 i poveli sa 2:0 u seriji.

Nakon što je u prvoj utakmici protiv Raptorsa udružio snage sa Brookom Lopezom, ovaj put je Giannis Antetokounmpo manje-više svojeručno vodio Buckse do nove pobjede.

Od samog početka utakmice se moglo vidjeti da će Raptorsi imati velikih problema, a od finiša prve dionice su samo rijetki vjerovali u pobjedu gostiju.

Već u finišu prve četvrtine je prednost Bucksa prešla 15 poena razlike, da bi nastavila rasti i u drugoj dionici, dok su se Raptorsi nastavili mučiti u svakom pogledu, pa se na poluvrijeme otišlo vodstvom domaćih od 64:39.

Početkom treće četvrtine prednost Bucksa je dostigla maksimalnih +28 i tada više nije bilo dileme oko konačnog pobjednika.

Pokušavali su se Raptorsi vratiti, ali su domaći bez većih problema priveli susret kraju.

Serija se sada seli u Toronto, ali će Raptorsi morati promijeniti dosta toga žele li ostati u igri za veliko NBA finale.

Treća utakmica serije igra se u noći sa ponedjeljka na utorak.

Antetokounmpo je i sinoć bio sjajan, pa je predvodio svoju ekipu sa 30 poena, 17 skokova i pet asistencija. Ersan Ilyasova je dodao 17, Mirotić 15, a Brogdon 14 poena.

Raptorsima nije pomogla ni još jedna odlična partija Kawhija Leonarda koji je ubacio 31 poen i upisao osam skokova.

Top Komentari

Emir
E moj Lebron-e kad sam ti govorio da ides u BUCKS ti si me pravio budalom, a sad bi mogli sa tobom parirati i worriorsima al eto ti hoces u LA.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti