Kawhi Leonard odveo Raptorse u historijsko finale

Toronto protiv Warriorsa za titulu

Kawhi Leonard odveo Raptorse u historijsko finale

E. Škorić

Nakon dva poraza, Toronto je u finalu play-offa Istočne konferencije ostvario četir uzastopne pobjede nad Milwaukee Bukcsima i tako se plasirao u veliko finale.

Raptorsi su sinoć slavili sa 100:94, iako je izgledalo da će Bucksi doći do brejka i vratiti se u igru. Prvi period igre gosti su dobili sa 31:18.

Do odlaska na veliki odmor Toronto je smanjio zaostatak na sedam poena (43:50), ali sredinom treće četvrtine Bucksi odlaze na +15, no domaćin se nije predavao.

Uspjeli su Raptorsi početkom zadnje dionice da pređu u vodstvo i da na kraju ostvare pobjedu.

Kawhi Leonard je predvodio Raptorse sa 27 poena, 17 skokova i sedam asistencija, dok je Siakam ubacio 18, a Lowry je imao 17 poena uz osam asistencija. Antetokounmpo je ubacio 21 poen uz 11 skokova kod Bucksa.

Ovo je najveći uspjeh Toronta, koji će u glavnom finalu igrati protiv aktuelnog prvaka Golden State Warriorsa, a prve dvije utakmice igrat će se u Torontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti