NBA zvijezdu udario automobil
(AP Photo/Duane Burleson)

Nesreća za Oubrea Jr-a

NBA zvijezdu udario automobil

Midhat Šljivak

Košarkaš Philadelphia 76ersa Kelly Oubre Junior završio je u bolnici nakon što ga je na ulici udario automobil. On je pretrpio brojne povrede, ali je u stabilnom stanju i pušten je na kućno liječenje.

Kelly Oubre Junior završio je u bolnici nakon što ga je u blizini kuće udario automobil. 27-godišnji košarkaš je prebačen u bolnicu gdje su mu ustanovili teže povrede zbog kojih će morati na dužu pauzu.

Do nesreće je došlo kada je košarkaš prelazio ulicu. Neoprezni vozač ga je udario i nanio mu je povrede. Srećom, Oubre je brzo prebačen u bolnicu, te je nakon pružene pomoći pušten na kućno liječenje.

Prema navodima iz Sjedinjenih Američkih Država povrede su takve da će Oubre Jr duži period biti van parketa, no očekuje se da će ipak zaigrati košarku do kraja ove sezone.

Krilni košarkaš je igrao sjajno ove sezone u dresu 76ersa s kojima je potpisao jednogodišnji ugovor. Bio je jedan od ključnih igrača na parketu, a to brojke i govore.

Oglasi

On je prosječno ubacivao 16.3 poena i hvatao je nešto više od pet skokova po utakmici, te je činio sve da se dokaže i pružao je najbolje partije karijere.

"Gladan sam i silno želim da se dokažem. Ljeto je bilo veoma stresno za mene, ali imam dosta energije za ovu sezonu", rekao je Oubre Jr prije nekoliko dana.

Nažalost, on će morati na posve neočekivanu pauzu. Dobro je i prošao jer se sve moglo završiti veoma tragično po njega.

Kelly Oubre Jr je u najjaču ligu svijeta stigao 2015. godine. Biran je kao 15. pik drafta od strane Washington Wizardsa u kojima je proveo tri sezone.

Potom je igrao za Phoenix Sunse, Golden State Warriorse i Charlotte Hornetse, da bi proteklog ljeta potpisao jednogodišnji ugovor s Philadelphia 76ersa.

Oubre Jr je u proteklim godinama igrao zaista dobru košarku. U Hornetsima je u posljednjoj sezoni išao preko 20 poena u prosjeku, ali sa 76ersima je na početku ove igrao najbolju košarku od dolaska u NBA ligu.

Ukupno je u karijeri na prosjecima o 12.8 poena i nešto preko četiri skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi