Kemba Walker nakon novog poraza Celticsa: Nadigrali su nas, nadigrali prijatelju
FOTO - EPA

Miami poveo 2:0

Kemba Walker nakon novog poraza Celticsa: Nadigrali su nas, nadigrali prijatelju

A. Beganović

Miami Heat je sinoć savladao Boston Celtics (106:101) i poveo je 2:0 u finalu Istočne konferencije.

I drugi meč ova dva rivala bio je uzbudljiv, a kao i u prvom, na kraju su više razloga za slavlje imali košarkaši Miami Heata.

Celticsi su bolje otvorili meč i nakon dvije četvrtine imali su prednost od 13 poena, no u trećoj su potpuno stali što su znali iskoristiti košarkaši Miamija.

Treći period su riješili u svoju korist rezultatom 37:17 te su uoči posljednjih 12 minuta stigli do prednosti, a Celticsi nisu imali snage za povratak.

Nezadovoljan nakon meča bio je ponajbolji igrač Celticsa Kemba Walker.

"Nadigrali su nas prijatelju, nadigrali su nas. To je neprihvatljivo. Treća četvrtina je bila pogubna za nas. Prestali smo raditi ono što nam je omogučilo da stvorimo prednost. Osjećali smo se ugodno, a ovi momci iz Heata su to iskoristili. Borili su se, dali su sve od sebe. Jako su se trudili, rekao bih mnogo više od nas. Željeli su pobijediti", istakao je Walker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi