"Naš selektor je izgubio majku, sigurno mu je ovo pomoglo da bude jači u teškim trenucima"

Kamenjaš nakon Mađarske

"Naš selektor je izgubio majku, sigurno mu je ovo pomoglo da bude jači u teškim trenucima"

Eldar Ganibegović

Sjajno je košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine započela nastup na Eurobasketu.

U prvom kolu su naši Zmajevi u Kolnu srušili selekciju Mađarske rezultatom 95:85.

Kenan Kamenjaš doprinio je trijumfu s četiri poena, šest skokova i jednom asistencijom, a nakon utakmice dao je svoje viđenje današnjne utakmice.

"Najbolje je krenuti pobjedom, kažu. Tako smo i mi danas ostvarili pobjedu prvu, vrlo važnu. Idemo dalje, idemo se dobro odmoriti, sutra je slobodan dan. Ovom prilikom bih čestitao treneru Gordanu Firiću rođendan i ova pobjeda je za njega", kazao je Kamenjaš pa dodao:

"Bh. javnost zna da smo imali prije dva dana smrtni slučaj u ekipi. Naš selektor je izgubio majku i sigurno da mu je ovo pomoglo da bude još jači u teškim trenucima."

"Hvala navijačima, prije svega, na današnjoj atmosferi. U subotu će vjerujem biti još više, jer je neradni dan u Njemačkoj. Mislim da će u subotu biti ispunjena hala do posljednjeg mjesta i da nas podrže do druge pobjede ako Bog da", poručio je navijačima naš reprezentativac.

"U prvom poluvremenu smo bili u nekoj kočnici, nismo spuštali dovoljno loptu kako je trener tražio. Kada smo spustili loptu, kada je lopta kružila, odlijepili smo se na 10-15 razlike. Uspjeli su vratiti, ali ostalo smo koncentrisani, igrali dalje svoju igru i dovoljna pobjeda od 10 razlike za naredni meč", zaključio je Kamenjaš.

Naredni meč naši će košarkaši igrati u subotu protiv domaće Njemačke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi