Kenan Kamenjaš izdomirao u Beogradu
Foto: ABA liga

Vodio Studentski Centar do nove pobjede

Kenan Kamenjaš izdomirao u Beogradu

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Kenan Kamenjaš imao je sjajan nastup u Železniku u pobjedi Studentskog Centra nad domaćim FMP-om (99:86) u susretu devetog kola ABA lige.

FMP je vezao tri poraza, dok je Studentski Centar došao do pete pobjede i zauzeo sjajno šesto mjesto, sa velikim izgledima da igra u play-offu regionalnog prvenstva.

Prva četvrtina duela nije nagovještavala neku veliku pobjedu gostiju, pošto je bilo 16:16 na kraju iste, da bi potom FMP ušao u dobar ritam i stigao do +8, što mu je bila i najveća prednost u ovom meču.

Na poluvremenu košarkaši FMP-a vodili su 44:41, a početkom treće četvrtine Studentski Centar prelazi u vodstvo. Gosti su imali 70:67 na kraju trećeg perioda igre.

Očekivala se velika borba i neizvjesna završnica, pošto su se ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu u zadnjoj dionici, no gosti u samoj završnici prave veliku seriju i na kraju dolaze do uvjerljive pobjede.

Najzaslužniji za pobjedu bio je Kenan Kamenjaš sa 22 poena, 12 skokova i jednom asistencijom. Iz igre je gađao fantastično, 9 od 11. Pavličević ga je pratio sa 18 poena, Dawkins je ubacio 16, a Hadžibegović 12 poena.

U poraženom timu FMP-a francuski košarkaš Besson je ubacio 24, a Subotić 17 poena, dok su dvocifreni još bili Luke (12), Šaranović i Stepanović sa po 10 poena.

U nedjelju se igraju dva meča 9. kola ABA lige. U 19 sati počeo je duel Moranra i Splita, a tamo su gosti slavili novu pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Dan ranije u derbiju kola Cedevita Olimpija je u drami u Podgorici savladala domaću Budućnost sa 82:81, dok je Igokea nakon produžetaka u petak pobijedila Zadar sa 100:94, a Mega Basket u Zagrebu istog dana Cibonu sa 83:69.

Ovo kolo kompletirat će se sutra duelima Krka - Crvena zvezda i Partizan - Borac. Prvi duel igra se od 17, ad rugi od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi