Kendrick Perry iz Mege u Cedevitu

Iskusni Amerikanac pojačat će Ljubljančane

Kendrick Perry iz Mege u Cedevitu

Košarkaši Cedevita-Olimpije će nakon nekoliko odlazaka iz kluba napokon i dovesti nekog novog košarkaša. 

Član ljubljanskog kluba ovih dana trebao bi postati dosadašnji combo bek Mega Bemaxa Kendrick Perry, javlja specijalizirani košarkaški portal Sportando.

Amerikanac je nakon dolaska u klub Miška Ražnatovića iz francuskog Metropolitansa u dresu Mege bilježio sjajne partije u 10 utakmica od 18,5 koševa, 3,7 skokova i 6,2 asistencije po meču uz 43% šuta iz igre te 81% sa linije slobodnih bacanja. 

Perry je u europskoj karijeri još nastupao za Szolnoky, Nizhny Novgorod, Karpoš Sokoli, Kormend i spomenuti francuski tim Metropolitans. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi