Partizan, Cedevita i Budućnost pozvani u FIBA Champions League

Mala vjerojatnoća odaziva

Partizan, Cedevita i Budućnost pozvani u FIBA Champions League

FIBA Basketball Champions League je prema pisanju košarkaškog portala Sportando poslala pozivnice za učešće trima ABA ekipama. 

Kako prenosi Sportando ta tri tima su KK Partizan, Cedevita Olimpija i podgorička Budućnost koja je jedan od najjačih zagovornika nastavka ABA lige. 

Sva tri tima su ove sezone igrala u Eurocupu i imaju dugu tradiciju igranja u natjecanjima pod ingerencijom Eurolige. Upravo iz tog razloga je teško očekivati da neki od ovih timova pristane i prihvati pozivnicu BCL, posebno Partizan koji ima velike ambicije da se već u narednoj sezoni vrati u Euroligu. 

Vrlo blizu prelaska u BCL je turska Darussafaka koja je gnjevna na EL zbog toga što se oglušila na molbe da se utakmica s Virtusom iz Bologne odigra u Berlinu, a navodno i Rytas iz Vilniusa od iduće sezone prelazi u ovo natjecanje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi