Durant zakasnio na utakmicu, zaigrao pa natjeran da je napusti: "Oslobodite me, navijači nisu glupi"

Nerealna situacija

Durant zakasnio na utakmicu, zaigrao pa natjeran da je napusti: "Oslobodite me, navijači nisu glupi"

A. Čaušević

Brooklyn Netis su izgubili od Toronto Raptorsa 117:123, ali taj rezultat ostao je u sjeni zbog dešavanja s Kevinom Durantom.

Jedan od najboljih košarkaša svijeta je na svojoj koži najbolje osjetio značenje rečenice da je koronavirus promijenio svijet.

Iz NBA-a su saopštili kako Durant neće nastupiti na meču jer je prekršio protokolo obzriom da je bio u kontaktu s nekim ko je imao prolema sa testom na koronavirus.

Zvijezda Netsa je imala tri negativna PCR testa pa je dobio pravo da nastupi u utakmici koja je već počela. Tako je prvi put na 866 mečeva nije počeo kao starter.

Rezultati testirane osobe su stigli za vrijeme utakmice. Test je bio pozitivan pa je Durant primoran da u trećoj četvrtini napusti utakmicu.

To je kod njega izazvalo bijes pa pa je objavama na Twitteru poručio da ga "oslobode" te da "navijači nisu glupi".

Inače, NBA je u čitavom ludilu zabranio Durantu da putuje u Philadelphiu na sljedeće gostovanje Netsa. Sjajni košarkaš je već prebolio koronavirus, ali protokol ne razlikuje one koji su su se izborili s Covidom i onih koji nisu zbog čega je i nastala kontroverza.

Durant je na kraju na parketu proveo 19 minuta, za to vrijeme uspio je postići osam poena, ostvario šest asistencija i dodao pet skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi