Kevin Durant osvojio zlato, pa poslao žestoku poruku svima koji su njega i saigrače kritkovali

Treće zlato za KD-a

Kevin Durant osvojio zlato, pa poslao žestoku poruku svima koji su njega i saigrače kritkovali

E. Škorić

Sjedinjene Američke Države osvojile su zlato na košarkaškom turniru, predvođeni Kevinom Durantom i ostatkom NBA zvijezda.

Na pripremama su Amerikanci poraženi od Nigerije i Ausatralije, zbog čega su bili na udaru kritičara, ali je na kraju Dream Team stigao do finala, a ondje savladao Francusku za novo zlato.

Durant je sa 29 poena bio najefikasniji u sastavu SAD-a, a košarkaš Brooklyn Netsa, koji treba da potpiše novi ugovor na četiri godine vrijedan 198 dolara, sada se obratio svima onima koji nisu vjerovali u njega i njegov tim.

"Ovo je poruka svima koji su rekli da nećemo uzeti zlato. Imali su neke svoje rang ljestvice, stavili su nas na četvrto mjesto iza Slovenije. Ma, dajte... Pričali su o tome da nas stižu. Jeste li ozbiljni", rekao je Durant u obraćanju na Instagramu.

Ovo je za njega bilo treće zlato osvojeno s nacionalnim timom. akođer, vodeći je strijelac reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država svih vremena s 435 poena u 22 odigrane utakmice.

Top Komentari

dinass
Novinaru ispravi vrijednost ugovora,covjek za svaku stotinku na terenu zaradi 198 dolara a za ugovor ce vjerovatno dobiti 198 miliona dolara.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi