Još jedan veliki posao u NBA ligi: Kevin Durant ima novi tim u spektakularnom trejdu
Veliki poslovi u NBA ligi završavaju se posljednjeg dana prijelaznog roka (Foto: EPA)

Netsi se riješili Duranta

Još jedan veliki posao u NBA ligi: Kevin Durant ima novi tim u spektakularnom trejdu

M. Šljivak

Kevin Durant (34) napušta Brooklyn Netse i karijeru nastavlja u redovima Phoenix Sunsa u razmjeni košarkaša koja je dogovorena posljednjeg dana prijelaznog roka u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA).

Kevin Durant nakon četiri godine napušta Brooklyn Netse, a njegov novi tim su Phoenix Sunsi. Tim iz Arizone je s Netsima postigao dogovor o razmjeni igrača i dobio je veliko ime u vidi Duranta s kojim će krenuti u borbi za prsten.

Sunsi su se zbog Duranta morali odreći nekoliko sjajnih košarkaša. Tako će put Brooklyna Mikal Bridges, Cam Johnson, Jae Crawder te čak četiri pika prve runde NBA drafta.

Phoenix se tako odrekao poprilično bogatog paketa kako bi dobio 34-godišnjeg šutera s kojim će svakako postati jedan od glavnih kandidata za osvajanje NBA prstena.

S druge strane Brooklyn Netsi su se u nekoliko dana odrekli dvije velike zvijezde. Prije Duranta razmijenili su i Kyrieja Irvinga s Dallas Mavericksima i ova franšiza je pokazala pravac u kojem želi ići u narednom periodu.

Ostali su bez dvije ogromne zvijezde. Imat će međutim poprilično dobar roster, ali i brojne pikove na narednim draftovima.

Oglasi

"Drago mi je što se izvukao od tamo", poručio je Kyrie Irving nakon što je saznao da je i Durant napustio redove Netsa.

Treba istaći da će pored Duranta Sunsi dobiti još jednog itekako dobrog košarkaša TJ Warrena.

KD je trenutno van parketa zbog povrede. Trebao bi se vratiti veoma brzo, a u dosadašnjem dijelu sezone sjajni šuter je na prosjeku od gotovo 30 poena, 6.7 skokova i preko pet asistencija po meču.

Podsjetimo, Durant je karijeru počeo u Seattle SuperSonicsima (Oklahoma City Thunder) i tamo je ostao do 2016. godine kada seli u Golden State Warriorse.

Nakon dvije titule prvaka s Warriorsima 2019. godine odlazi u Netse, gdje međutim nije uspio napraviti ništa s ovim timom, iako je pored sebe imao zaista odlične saigrače.

To će imati sada i u Sunsima. Tim u kojem se pored njega nalaze Devin Booker, Chris Paul i DeAndre Ayton garantuje spektakl i vidjet ćemo dokle Sunsi mogu ići ove sezone.

Top Komentari

user1666374721
Kakvi su to naslovi, rjesili se Duranta, kao da je lik toliki problem ili uzasno los pa jedva dočekali da ode, pa on im je nosio ekipu, bio najbolji igrač,
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi