Nurkić Durantu poslao poruku kakvu mu vjerovatno niko prije nije

Nakon Jamesa, na red stigla još jedna zvijezda

Nurkić Durantu poslao poruku kakvu mu vjerovatno niko prije nije

E. Škorić

Protekle večeri Brooklyn Netsi slavili u gostima kod Portlanda, a bh. centar Jusuf Nurkić imao je verbalni obračun sa Kevinom Durantom.

Centar Trail Blazersa igrao je s Durantom jedan na jedan, nakon čega je dosuđen prekršaj u korist domaćeg tima, odnosno nad bh. reprezentativcem.

Ubrzo nakon toga došlo je do verbalnog obračuna između Nurkića i Duranta, nakon čega je Jusuf gestikulisao KD-u kako je - mali, naznačivši mu da je on trenutno viši i jači od njega.

Na snimku se može vidjeti da je Kevin prvi nešto rekao Jusufu, nakon čega dolazi do "rafalne paljbe" s jedne i druge strane, da bi na kraju spomenutom gestikulacijom Nurkić završio raspravu.

Inače, Durant je bio najefikasniji na meču sa 35 poena, a njegov tim slavio je sa 109:107. Nurkić je s druge strane ubacio 17 poena uz osam skokova.

Oglasi

Portland je i pored poraza zadržao lidersku poziciju na Zapadu s omjerom 10-5, dok je Brooklyn i dalje ispod play-off pozicija na Istoku, ali mašina Netsa bi tek moga da proradi.

Nurkiću ovo nije prvi obračun sa NBA zvijezdama. Prethodno je imao jedan i sa LeBronom Jamesom.

Nakon jednog ranijeg duela sa LeBronom, u meču Portlanda i Lakersa, Nurkić se pri prodoru ponajboljeg košarkaša svijeta poslužio faulom, a LeBron je pao kao metkom pokšen, da bi mu Nurkić gestikulirao rukama u smislu: "Šta cmizdriš?".

Imao je Nurkić takvih poteza i ranije, jednostavno je tip koji se nikoga ne plaši, uvijek ide do kraja, bez obzira ko je s druge strane. Stoga i mnogi rivali imaju veliko strahopoštovanje prema njemu, iako je relativno mlad u odnosu na mnoge druge košarkaše u najjačoj ligi na svijetu.

Portland svoj naredni meč igra tek u noći sa subote u nedjelju od 4 sata po srednjoevropskom računanju vremena. Protivnik Nurkiću i saigračima biće tim Utah Jazza.

Top Komentari

Edin Merlin
Dokazao je to u Brooklyn'u da jeste "mali" jer bez GSW ne moze da uzme prsten... Boston ih pomeo 4-0 kad su imali jacu ekipu nego trenutno. Ko gleda ESPN First Take mogao je da vidi juce da se vec sam poceo nuditi nazad Golden State'u !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi