Kevin Durant započeo biznis prodaje marihuane

NBA zvijezda

Kevin Durant započeo biznis prodaje marihuane

S. Grebović

Igrač Brooklyn Netsa Kevin Durant, definitivno važi za jednu od najvećih NBA zvijezda.

On se po uzoru na mnoge zvijezde američkog showbizza okrenuo unosnom biznisu prodaje marihuane koji je u Sjedinjenim Državama u velikom usponu.

Glumica Gwyneth Paltrow, glumac Jaleela Whitea, pjevačica Miley Cyrus i Jay-Z, te David Beckham i Mike Tyson samo su neke od njih, a sada im u ovom biznisu pridružio i Kevin Durant. 

Investicijsko društvo koje vodi sa svojim partnerom Richom Kleimanom, najavilo je da će sarađivati s Weedmapsom, poznatom platformom koja okuplja i posluje s ljudima koji žele trgovati marihuanom.

Durant je tim povodom objavio video u kojem je govorio o ovoj materiji i njenoj upotrebi u sportu, istaknuvši da je dugo želio ući u ovu priču.

"Među mojim kolegama i u društvu nestala je stigma koja je postojala o marihuani. Kao da je flaster skinut. U sportu je to bilo nešto tajno što su igrači konzumirali", istakao je košarkaš Brooklyn Netsa.

Čelnici najjače košarkaške lige svijeta (NBA) su krajem prošle godine dozvolili košarkašima da konzumiraju marihuanu, što je veliki presedan u svijetu sporta.

Nema sumnje da će ta odluka olakšati Durantu u njegovom novom biznisu.

Top Komentari

Sanska_Prangija
iako je durant sportista, ovaj clanak nije za rubrike sport a kamoli za basketa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi