Kevin Durant propušta prvu utakmicu finala NBA lige
Kevin Durant definitivno neće igrati prvu utakmicu velikog finala NBA lige

Povreda teža nego što se mislilo

Kevin Durant propušta prvu utakmicu finala NBA lige

E. Dindić

Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr potvrdio je da definitivno neće moći računati na Kevina Duranta.

Durant se povrijedio još protiv Houstona u petom susretu te od tada nije igrao.

"Kevin neće igrati prvu utakmicu finala. Za naredne ćemo tek da vidimo. Ovo je takva situacija da nam odgovara što više odmora između utakmica."

Kerr je dodao da nije siguran da će Durant uopšte putovati u Toronto, pošto nije do sada obavio ni jedan trening sa ekipom.

"Da je radio makar jedan trening bilo bi nam lakše. Znam samo da je šutirao. Još nisam razgovarao sa ljekarskim timom, tako da ne znam šta mu je sve dozvoljeno"

Pod velikim znakom pitanja je i povratak DeMarcusa Cousinsa.

"On napreduje, ali teško je prognozirati bilo šta. Već je dva mjeseca van parketa, a mi se borimo za titulu. Vidjećemo sve u narednom periodu", završio je Kerr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti