Potvrđen Dream Team za Olimpijske igre, a onda bezobrazne riječi Duranta koje će odjeknuti Srbijom

Može li im neko parirati?

Potvrđen Dream Team za Olimpijske igre, a onda bezobrazne riječi Duranta koje će odjeknuti Srbijom

E. Škorić

Zvijezda Phoenix Sunsa Kevin Durant ima velike planove kao jedan od članova reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine.

U razgovoru s novinarom Duaneom Rankinom, Durant je otkrio koliko je predan igranju za ekipu SAD-a ovog ljeta.

"Pokušavam igrati pravu minutažu, pokušavam biti odgovoran i imati pravu ulogu, i znam da će to doći zbog rada koji sam uložio u praksu i sve te stvari, ali spreman sam na to , i uzbuđen sam što sam opet u blizini te veze i američkog bratstva, čovječe. To je bez premca", rekao je Durant.

Međutim, 35-godišnjak ne ide na Olimpijske igre samo da osvoji zlato. Prema njegovim riječima, SAD će dominirati nad ostalim reprezentacijama.

“Želim pokazati koliko su naši igrači dominantni. Želim pobjeđivati ​​u utakmicama s razlikom od 40-50 poena", rekao je Durant.

Oglasi

Ova izjava će naravno razbijesniti mnoge rivale, naročito sve u Srbiji čija reprezentacija godinama ima najviše ciljeve i smatra se jednim od velikih konkurenata američkoj sili na košarkaškoj svjetskoj mapi. Ako im je moguće ikako biti rival...

Reprezentacija SAD-a, koja se smatrala najvećim kandidatom za naslov prvaka na ovogodišnjem FIBA ​​Svjetskom prvenstvu, razočarala je eliminacijom od Njemačke u polufinalu. S druge strane, SAD je bez kvalifikacija izborio ulaznicu za OI u Parizu 2024. jer je uz Kanadu najjača reprezentacija američkog kontinenta.

Razočaranje doživljeno na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu mobiliziralo je i NBA zvijezde. Mnoge zvijezde, posebice LeBron James, izjavili su da se žele pridružiti reprezentaciji za Olimpijske igre sljedeće sezone.

Dream Team stiže u Pariz!

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država igraće u najjačem mogućem sastavu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Možda i najbolju ekipa od one iz Barselone 1992. godine predvodiće Lebron James, jedan od najboljih igrača u historiji. Pored njega će u petorci biti Steph Curry, Jayson Tatum, Kevin Durant i Joel Embiid. Šesti igrač je Jrue Holiday. Steve Kerr bit će selektor.

Amerikanci su osvojili sedam zlata na posljednjih osam Olimpijskih igara, a jedini su njihov niz od Barcelone 1992. godine prekinuli Argentinci 2004. godine u Atini.

Top Komentari

King_Kenny
...Smrdija ne moze Italiju da pobijedi,a kamoli da bude nekakav rival SAD-u,nemojte me nasmijavati...
0 2
NINO1987
Oni su sastavljeni od 50 država a Evropu rasparčali pa normalno da dominiraju u svemu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi