Urnebesna scena na meču NBA lige: Trojica galame na četvrtog da uzme loptu

Gubi li "triple-double" učinak legitimitet?

Urnebesna scena na meču NBA lige: Trojica galame na četvrtog da uzme loptu

A. Čaušević

Urnebesna scena se desila na meču NBA lige između Houston Rocketsa i Oklahoma City Thundera koju su domaći dobili rezultatom 102:89.

Na tom meču Kevin Porter Jr. je stigao do svog prvog triple-double učinka u karijeri. Imao je 11 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Na parketu je ostao do samog kraja jer mu je nedostajao jedan skok. Kada je Theo Maledon promašio trojku Porter se pozicioniro tačno ispod obruča da uhvati loptu i ugrabi deseti skok.

Međutim, lopta se odbila od obruč, ali na njegovu sreću saigrači su bili dovoljno pribrani da se njemu upiše skok.

Josh Cristopher je samo malo odbio loptu te je zajedno sa još dvojicom igrača počeo galamiti na Portera da uzme loptu. Nakon toga zvaničnici su Porteru upisali skok pa je stigao do triple-doublea.

Međutim, nakon ovog događaj se počelo postavljati pitanje da li triple-double gubi legitimitet jer je primjera radi Porter imao učinak šuta od 23.5 % (4 od 17) što definitivno nije najbolja predstava u karijeri.

Top Komentari

King_Kenny
...sta je ovdje novo,pa Westbrooku se godinama saigraci sklanjaju na defanzivnom skoku kako bi upisivao triple double...slicno,ali u manjoj mjeri su radili i za Jokica prosle sezone...u danasnjoj NBA svaka budala moze upisati triple double,pogotovo ako mu je ekipa podredjena i ako se sva igra vrti oko njega.
2 2
stranputica
Moraš imati dobar želudac da gledaš i pratiš ovaj cirkus od košarke....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti