Grobare će oduševiti objava Jusufa Nurkića

Partizan mu je omiljeni tim

Grobare će oduševiti objava Jusufa Nurkića

Edmir Škorić

Madridski haos i tučnjavu košarkaša Reala i Partizana komentarisao je i najbolji košarkaš BiH, Jusuf Nurkić.

Reakcije o incientu sa meča četvrtfinala Eurolige stižu sa svih krajeva svijeta, a upućen je i Nurkić, centar Portland TrailBlazersa koji je reagovao na Twitteru.

Erick McCollum, koji igra u Turskoj, te je stariji brat bivšeg Nurkićevog saigrača CJ-a McColluma, napisao je da košarkaši Reala ne izlaze iz hotela kada budu došli u Srbiju na treću i četvrtu utakmicu doigravanja.

Nakon toga mu je odgovorio košarkaš Anadolu Efesa Will Clyburn, koji je napisao: "Čovječe nema šanse da će željeti ići tamo".

“Haha, zabavan si, brate, ali Partizanovi navijači su klasa. Ali ovo je zaista nesretna situacija, nadam se da niko nije ozbiljno povrijeđen“, napisao je Nurkić u odgovoru.

Oglasi

Nurkić je često hvalio Grobare i u više navrata je priznao da bi volio jednog dana zaigrati za Partizan, koji smatra jednim od najdražih timova.

Drugog maja, u utorka, igra se treći meč u Beogradu, a eventualna četvrta utakmica na programu je u četvrtak u slučaju da Real smanji na 2:1. Ako dođe do izjednačenja, Real bi 9. maja u Madridu igrao za prolazak pred domaćom publikom.

No, Kraljevi su za sada jako daleko od toga, budući da je Partizan u prva dva meča briljirao, sve do nemilih događaja koji su se zbili sinoć.

Euroliga je potvrdila da je meč završen sa rezultatom 95:80 iako je prekinut 100 sekundi prije kraja. U toku današnjeg dana saznat ćemo i visine kazni za aktere incidenta u hali u Madridu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Trener Beograđana Željko Obradović pokazao je da je pravi gospodin i spušta tenzije uz nadu da će u revanšu sve biti u najboljem redu.

"Postoji video i vidjet će se ko je i na koji način počeo. Takve stvari se dešavaju, igrači su razgovarali između sebe i to je najvažnije. Pravila igre kazuju da bilo koji igrač koji sa klupe u tim trenucima uđe na teren mora biti suspendovan. Sudije su donijele odluku da prekinu utakmicu. Sada bih volio da naši navijači 2. maja učine da se niko u Realu ne osjeti ugroženim zato što smo mi svi sve vrijeme provedeno u Madridu bili dočekani prijateljski i ugodno. Ovo je sastavni dio sporta i to ljudi koji će ispuniti beogradsku Arenu trebaju da shvate. Da pošaljemo jednu lijepu sliku jer je ona takva bila na svim našim utakmicama. To ću pričati svaki dan od danas i da se poslije trećeg meča priča samo o košarci", prvo je što je Obradović rekao sinoć nakon utakmice.

Top Komentari

Skender
Jadan komentar Nurkica. Zna li ko su navijaci Partizana??? Oni koji odgajaju buduce ekstremiste i nosaju slike ratnih zlocinaca.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi