Kevin Seraphin oprostio se od košarke s 30 godina
Foto: EPA

Iznenađujuća odluka

Kevin Seraphin oprostio se od košarke s 30 godina

Sjajni francuski košarkaš Kevin Seraphin odlučio je reći 'zbogom' profesionalnom igranju košarke. 

Ovo je pomalo iznenađujuća odluka obzirom da je ovaj snažni centar star samo 30 godina.

Kao 17. pick drafta 2010. godine izabran je od strane Washington Wizardsa a u NBA ligi zadržao se sedam sezona gdje je osim za momčad iz glavnog grada SAD još igrao i za New York Knickse i Indiana Pacerse. Posljednje dvije sezone nastupio je u Euroligi u dresu Barcelone, no nije skupio previše nastupa obzirom da su ga počele mučiti konstantne ozljede koljena. Taman kada je Seraphin riješio probleme s ozljedama i kada se mislilo da će opet nastaviti s košarkom Francuz je kazao 'dosta' i objesio tenisice o klin.

Kada se sve sabere i oduzme ovaj košarkaš je mogao napraviti i bolju karijeru no i ovako je to sasvim zadovoljavajuće i egzistencijalno gledano sjajno razdoblje iza mladog Francuza koji je 2011. godine s reprezentacijom osvojio srebro na Eurobasketu. 

Top Komentari

ryan.giggs
Iznenađujuće vam je glup zaključak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi