Khimki sigurno svladao Unics
Khimki je na savršenih 5-0 u VTB ligi a danas su Unicsu nanijeli prvi poraz u ovom takmičenju.

u petom kolu VTB lige susreli su se neporaženi Khimki i Unics

Khimki sigurno svladao Unics

U petom kolu VTB lige danas su predgrađu Moskve snage odmjerili domaći Khimki i Unics. Bio je to susret dvaju, uz CSKA još uvijek neporaženih momčadi VTB lige a na kraju su više razloga za zadovoljstvo imali domaćini.

Prvo poluvrijeme prošlo je u tvrdoj igri sa obje strane i pripalo je Khimkiju rezultatom 32 – 29. Treću četvrtinu bolje otvaraju domaćini i serijom 20-6 u koju je centar Jordan Mickey ugradio 13 poena odlaze na plus 16. Do kraja gosti nisu uspjeli prići ispod 10 razlike pa je Khimki mirno priveo utakmicu kraju za konačnih 78 – 65.

Kod domaćina kao i uvijek kad pobijede glavnu riječ je vodio Shved sa 24 poena i 5 asista dok je Mickey ubacio 13. Goste su predvodili Jamar Smith i Errick McCollum sa 12 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimki je na omjeru 5-0 dok je gostima ovo prvi poraz u VTB ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi