Khimki i Olympiakos sigurni pred svojim navijačima

Euroliga

Khimki i Olympiakos sigurni pred svojim navijačima

E. Škorić

Khimki i Olympiakos slavili su protiv Žalgirisa, odnosno Unicaje u 2. kolu Eurolige.

Khimki je od početka do kraja vodio protiv Žalgirisa i goste iz Kaunasa na kraju je savladao 85:77.

Bila je to druga pobjeda Khimkija u čijim redovima je najbolji bio Amerikanac Robinson sa 19 poena i 10 skokova, dok su na drugoj strani nedovoljni Litvancima bili Jankunas sa 24 poena i White sa 16 poena i osam skokova. 

Olympiakos je bio također siguran u Pireju protiv Unicaje, koju je dobio rezultatom 80:75.

Grci su prvu dionicu dobili sa 21:11, ali se Unicaja poslije vratila i uvela meč u neizvjesnu završnicu, no iskusni košarkaši Olyja nisu dozvolili iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Olympiakos je predvodio Hollis Thompson sa 15 poena, dok je Nikola Milutinov ubacio 12. Na drugoj strani po 14 poena ubacili su Ray McCallum i Dragan Milosavljević, a po 12 James Augustine i Dejan Musli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi