Khimki nakon preokreta razbio berlinsku Albu

Odlična košarka tima iz Podmoskovlja

Khimki nakon preokreta razbio berlinsku Albu

Košarkaši Khimkija iz moskovske regije (Podmoskovlje) nastavili su sa sjajnim partijama na svom parketu savladavši večeras berlinsku Albu rezultatom 104:87.

Nije sve najbolje počelo po ruski tim u Mytischi Areni budući da su gosti odigrali fantastičnu prvu dionicu u kojoj su Khimkiju ubacili čak 32 poena. Nakon zalihe od 9 poena u prvom periodu momčad iz Berlina ipak je popustila u nastavku.

Tamo gdje su oni stali nastavio je domaći tim koji je namjestio nišanske sprave i počeo igrati ozbiljnu obranu što je rezultiralo prednošću ruskog tima od 54:51 na poluvremenu.

U nastavku igra Albe se potpuno raspala pa su Rusi u drugom poluvremenu dominirali, a u trećoj dionici i praktički riješili pitanje pobjednika dobivši je s 23:12. Sjajni Devin Booker predvodio je pobjednički tim s 24 koša i 10 skokova dok je Shved dodao 22 poena. Odlični su bili i Jerebko s 18 te Gill sa 16 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Giedraitis kao i obično najbolji kod Albe. Ubacio je 17 poena a Giffey je dodao 14. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi