Khimki nastavio agoniju Žalgirisa

Novi poraz tima iz Kaunasa

Khimki nastavio agoniju Žalgirisa

Košarkaši Khimkija iz Moskovske Regije (Podmoskovlja) večeras su u svojoj dvorani savladali litvanski Žalgiris rezultatom 83:74 u sklopu 15. kola Eurolige. 

Oprali su ovom pobjedom domaći košarkaši neugodan okus nevjerojatnog poraza otprije dvije noći u dvorani "Mira i Prijateljstva" u Pireju gdje su na neviđen način izgubili dobivenu utakmicu od Olympiacosa. 

Žalgiris koji je u ogromnom nizu poraza bio je idealan protivnik za zaliječiti rane nakon tog šoka. Tim Šarunasa Jasikevičiusa očigledno je limitiran za ovu razinu košarke što pokazuje iz kola u kolo. Shved i Jović su se pobrinuli da ugase svaki otpor Litvanaca, posebno kada su došli na 49:49 i uspjeli otvoriti ovu utakmicu ali dalje od toga momci u zeleno-bijelim dresovima nisu mogli. Bodovi su ostali u Mytischi Areni a spomenuti dvojac Khimkija s po 25 poena bili su i najbolji pojedinci utakmice.

Landale već poslovično najbolji kod Žalgirisa s 24 koša. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti