King se vratio i odmah donio pobjedu Lakersima u velikom derbiju

Odigrano šest NBA susreta

King se vratio i odmah donio pobjedu Lakersima u velikom derbiju

Košarkaši Los Angeles Lakersa porazili su sinoć u derbiju grada Los Angelesa Clipperse sa 123:120, a susret je svakako obilježio povratak LeBrona Jamesa. 

LeBron nije igrao od Božića kada se povrijedio u susretu protiv Golden State Warriorsa, a Lakersi su od tog trenutka muku mučili u svakom meču.

Ipak, nakon što se King vratio ostvarena je pobjeda protiv Clippersa i to nakon produžetka, a LeBron je ubacio 24 poena uz 14 skokova i devet asistencija. U Lakersima ga je pratio Lance Stephenson sa 20 ubačenih poena. Kada su u pitanju Clippersi kod njih je najefikasniji bio Lou Williams sa 24 poena.

U ostalim mečevima treba izdvojiti pobjedu Milwaukee Bucksa u gostima protiv Toronto Raptorsa od 105:92. Grčki centar Giannis Antetokounmpo je ubacio 19 poena uz devet skokova, a najefikasniji na utakmici je bio košarkaš Raptorsa Siakam koji je zabilježio 28 poena.

San Antonio Spursi su na domaćem parketu porazili Brooklyn Netse sa 117:114, a briljirao je White sa 26 poena i šest asistencija. Kod Netsa Russell je ubacio poen manje.

Treba reći i to da su Golden State Warriorsi po prvi put nakon dugo vremena položili oružje jer su na domaćem trerenu izgubili od Philadelphia 76ersa sa 113:104. Ratnicima nije pomogla ni fantastrična partija Stepha Curryja koji je susret završio sa 41 poenom uz šest asistencija i četiri skoka. Kod 76ersa sjajni su bili Simmons i Embiid sa po 26 poena. Kamerunski centar je dodao i 20 skokova.

Za kraj dodajmo i to da su Dallas Mavericksi bez Luke Dončića izgubili u gostima od Detroit Pistonsa sa 93:89, dok je Orlando bio bolji kući od Indiane 107:100.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi