Vrhunska partija Nikole Jokića, Amerikanci se pitaju - Kako?

Uživanje ga je gledati na parketu

Vrhunska partija Nikole Jokića, Amerikanci se pitaju - Kako?

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je fantastičan meč za svoj Denver, koji je sinoć rezultatom 105:102 savladao Dallas na svom parketu.

Jokić je za 33 minute na terenu upisao 29 poena, 18 skokova i sedam asistencija uz dvije ukradene lopte i jednu blokadu. Za dva poena je šutirao 11/23, za tri 0/3 a sa linije penala 7/10.

Posebno je impresivan bio njegov učinak u prvom poluvremenu, kada je za 16 minuta na parketu već ostvario double-double (20 poena i 11 asistencija).

Sve to je sinoć zabavljalo Amerikance, koji su pomalo bili i u čudu dok su gledali Jokića na djelu. Njegovi koševi, proigravanja i driblinzi su stvorili posebnu euforiju među fanovima Denvera, a na zvaničnoj stranici Nuggetsa na Twitteru je osvanuo video uz opis: Kako? (5x).

Nikola Jokić je sinoć zaista imao vrhunsku izvedbu protiv Dallasa, a ističe se i akcija jedan na jedan protiv legendarnog Dirka Nowitzkog koji je bio samo nijemi posmatrač.

Jokića je pravi užitak gledati na terenu jer gotovo na svakoj utakmici ponudi nešto iz svog bogatog repertoara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi