Borac pretrpio prvi poraz u ABA 2 ligi
ABA liga / Dragana Stjepanović

Tim iz Domžala odigrao sjajnu partiju

Borac pretrpio prvi poraz u ABA 2 ligi

E. Dindić

U okviru 5. kola ABA 2 lige u Sarajevu svoj susret odigrali su Borac i Helios iz Domžala. Na kraju pobjedu je slavila ekipa iz Slovenije rezultatom 91:85. 

Prvi period izabranici Zorana Kašćelana dobivaju rezultatom 26:23. U drugom periodu mnogo bolja igra tima iz Slovenije koji ovu dionicu igre dobijaju rezultatom 25:17. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 48:43 u korist Heliosa.

Treći period ponovo bh. predstavnik riješava minimalnim rezultatom 20:19. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 67:63 u korist ekipe iz Slovenije.

U posljednjem periodu mnogo bolja igra Heliosa, koji na kraju upisuje veliku pobjedu rezultatom 91:85.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Lovro Buljević i Niko Bačvić koji su postigli po 22 poena. Bolji od ostalih u redovima bh. predstavnika bili su Amsal Delalić sa 18 poena, dok je Aleksandar Langović dodao 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi